Westwand Kaatsheuvel

Kaatsheuvel
Westwand Kaatsheuvel
  • Wonen
  • Nieuwbouw

Op de locatie van het voormalige gemeentehuis, in het centrum van Kaatsheuvel, is een nieuw bouwblok met 58 woningen en een parkeergarage ontworpen voor woningbouwvereniging Casade. Het plan maakt deel uit van de herontwikkeling Bruisend Dorpshart met woningen, winkels, een gemeenschapshuis en een nieuw marktplein.

De woningen aan de westzijde van het dorpsplein zijn ontworpen in een eigentijdse dorpsarchitectuur. Grenzend aan het plein zijn de woningen vier lagen hoog; aan de andere zijde zijn zij twee lagen hoog. Door toepassing van verschillende dakvormen, balkonstroken, twee kleuren metselwerk en verschillende metselverbanden krijgt het plan een kleinschalig, afwisselend karakter.

  • Ontwerp: 2013
  • Opdrachtgever: Casade Centrum Kaatsheuvel bv
  • Locatie: Kaatsheuvel
  • Oplevering: 2015
812
Westwand marktplein
280
Gemeenschappelijk groen binnenhof
279
Afwisselende pleinwand, passend bij het kleinschalige karakter van het dorp

In het bouwblok ligt een gemeenschappelijk, groen binnenhof van waaruit een groot deel van de woningen wordt ontsloten. Aan de pleinzijde vormen trappen vanaf de verhoogde begane grondvloer een speels accent in het gevelbeeld.

Onder het bouwblok ligt een garage met 86 parkeerplaatsen. De woningen hebben een oppervlak van 60 tot 85 m2 en worden verhuurd in de sociale sector. Een deel van de appartementen heeft een seniorenlabel.

274
Hoek Anton Pieckplein en Raadhuisstraat
275
Entree
276
Gemeenschappelijke binnenhof met jeu-de-boulesbaan

'Voor deze opgave hebben we de lokale dorpsarchitectuur en -geschiedenis bestudeerd. Oorspronkelijke lokale ambachten zijn verwerkt in de entreepartij en de balkonhekken.'

Yvonne Segers, projectarchitect
277
entree binnenhofzijde
272
Gevarieerd gevelbeeld met grondgebonden woningen aan het plein

Vergelijkbare projecten

Meer informatie over dit project? Wij vertellen het u graag.