Interieur

Onlosmakelijk met architectuur verbonden
Interieur

We werken aan een grote variëteit in projecten, waarbij de opgave niet ophoudt bij architectuur: interieur is onlosmakelijk met architectuur verbonden. We werken integraal en in teamverband met onze technisch ontwerpers, architecten én interieurarchitecten aan een ontwerp. Maar ook een opgave die uitsluitend het interieur betreft behoort tot ons werkveld. Het interieurteam ontwerpt met een frisse eigentijdse blik interieurs van woning, kantoor, zorginstelling, onderwijs of cultuurprojecten.
 

Inleven in iedere opgave

We verdiepen ons bij iedere opgave in de wensen en de identiteit van de opdrachtgever en de gebruikers. We combineren de kwaliteiten van het gebouw met een integrale visie op het interieur. Techniek, licht en zorgvuldig gekozen materialen maken samen het totaal palet. Soms subtiel, soms verrassend. We zoeken naar een balans tussen comfort en karakter. Dit leidt vaak tot het ontwikkelen van specifiek ontworpen details of productcombinaties.

Ontwerp wandbespanning met stikselpatroon

Ontwerp wandbespanning met stikselpatroon
Graanbeurszaal Beurs van Berlage Amsterdam
Ontwerp wandbespanning met stikselpatroon
Detail wandbespanning, waarin de geschiedenis van de ruimte op eigentijdse wijze grafisch is vertaald

Custom made akoestische oplossingen

Custom made akoestische oplossingen
Behangprint met 3d objecten voorzien van vilt
Custom made akoestische oplossingen
Ontwerp print vloerbedekking

Eenheid in patroon en materiaal in ontwerp voor afscheidsceremonie

Eenheid in patroon en materiaal in ontwerp voor afscheidsceremonie
Katafalk met ingewerkt patroon
Eenheid in patroon en materiaal in ontwerp voor afscheidsceremonie
Interieur kleine aula

Totaal concept

Het ontwerp van een interieur is een verlengde van het integrale gebouwconcept: het versterkt elkaar en vormt één geheel. We ontwerpen daarbij graag de meubels tot in detail: van een ontvangstbalie voor WTC Rotterdam, flexibele werk en ontmoetings-eiland voor de TUe, een duurzame bar voor een museumcafé of verrijdbare tribunedelen voor een collegezaal in een monumentale kerk.
 
Met expertise in renovatie, herbestemming en verduurzaming van monumentale gebouwen, werken we graag aan monumentale interieurs. Dit is zoeken naar een combinatie van de ruimtelijke beleving, bestaand kleur en materialenpalet, (dag)licht met vaak een nieuw gebruik door de nieuwe functie. We gaan op zoek naar nieuwe kansen en oplossingen. Het toevoegen van nieuwe interieurelementen – juist contrasterend of in harmonie – en gedetailleerde uitwerkingen voor de restauratie van een beschermd interieur behoren tot de opgave.
1300
Integraal materiaalgebruik in trapdetail en presentatie meubels
1301
Herintepretatie stiltewerkplek
1293
Toiletmeubel museum Dordrecht
1294
Eigentijdse balie en verlichtingsplan in gerenoveerde monumentale entreehal
518
Actieve plekken in de brede monumentale gangen voor meer zichtbare levendigheid
1299
Akoestische perforatie patroon in werknis GGD IJsselland

Duurzaamheid

We willen gezonde en flexibele gebouwen maken, waarin mensen zich optimaal kunnen bewegen en ontmoeting gestimuleerd wordt. Daarin speelt het interieur een grote rol. Niet alleen hoe het vormgegeven is, maar ook hoe het gemaakt is. Dat aspect nemen we mee in het ontwerp van interieurs.

Voor Museum van Bommel van Dam ontwierpen we bijvoorbeeld een interieur dat volledig demontabel is en daarmee na verloop van tijd eenvoudig te recyclen. Voor de toegepaste materialen is gekozen voor duurzame materialen en zonder toevoeging van kunstmatige kleurstoffen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk kleurenpalet: van fris champagne geanodiseerd aluminium, blank multiplex en bamboe, tot de donkere kleuren van blauwstaal.

Duurzaam en circulair

Duurzaam en circulair
Ontwikkeling steenstrips op basis van regionaal afval en glazuur met reststof uit lokale glasfabriek in samenwerking met Stonecycling
Duurzaam en circulair
Uitvoering in balie entree Van Bommel van Dam
1259
Patroon Kunstvenster van bamboepanelen demontabel bevestigd
1316
Speciaal voor balie Beurs van Berlage ontwikkelde goudbronzen tegels

Het interieurteam van BiermanHenket

Het interieurteam van BiermanHenket

Een selectie uit onze interieur projecten

Meer informatie over interieurontwerp in projecten? We vertellen het u graag.