Architectuur

Ontwerpen voor nieuwbouw, transformatie en restauratie
Architectuur

We zijn gespecialiseerd in de restauratie, transformatie en uitbreiding van bestaande, veelal monumentale gebouwen. Daarnaast maken we nieuwe gebouwen die zich op vanzelfsprekende wijze voegen in stad en buurt. We werken graag aan zowel grote als kleine opgaven: van stedenbouwkundig plan, gebouw- tot interieurontwerp. De interactie tussen mensen vormt een leidraad in ons werk.

 

Uiteenlopende ontwerpopgaven in diverse thema's

We zijn ervaren in het werken met verschillende doelgroepen met uiteenlopende en ingewikkelde programma's in een veelheid van sectoren. Veel ervaring hebben we op het gebied van wonen, werken, zorg, afscheid, cultuur, onderwijs, hotel en ontvangst. Een intensieve samenwerking met opdrachtgever en gebruiker is voor ons essentieel om een omgeving te kunnen creĆ«ren waarin iedereen zich prettig voelt en optimaal functioneert. Iedere opgave is uniek en begint met het voeren van intensief overleg en het analyseren van de eisen en wensen. Indien gewenst maken we een programma van eisen. 

1239
Museum van Bommel van Dam
573
Woonhuis Zandleven
1171
Kantoor en showroom Finesse
824
Rouwcentrum en kantoor De Nieuwe Ooster

Integraal ontwerpen

We analyseren de historie en de waarden van de plek. In het ontwerp wordt gewerkt in varianten om in samenwerking met de betrokkenen tot optimaal gedragen keuzes te kunnen komen. De ontwerpers van BiermanHenket stellen zich niet op als uitsluitend esthetisch vormgevers of adviseurs, maar als integraal denkende ruimte-ontwerpers: we zijn inspirators en trekkers in het ontwerpproces, overzien de volledige breedte van het bouwproces. We fungeren als coƶrdinator tussen alle adviseurs, beheersen de techniek van de bouw tot in detail en hebben grondige kennis van de nieuwste ontwikkelingen in het vak.

2412
Nieuwbouw Wiebengacomplex HanzeHogeschool
89
Ontvangstbalie Onderwijsmuseum Dordrecht
181
Woonzorgcomplex Park Vossenberg
1166
Hotelkamer WTC Rotterdam

Expertises

We zijn integraal werkende architecten die van stedenbouw tot techniek en interieur ons vak beheersen. Deze brede expertise in het gehele ontwerp- en bouwproces maakt BiermanHenket een specialist in Architectuur, Interieur, Restauratie en Techniek (BIM). Duurzaamheid is in al onze projecten een uitgangspunt.

Een selectie uit onze recente projecten

Meer weten over aan welke ontwerpopgaven wij werken? Meer informatie vindt u op de pagina van onze projecten.