Van 2022 naar 2023 met BiermanHenket

Van 2022 naar 2023 met BiermanHenket

2022 was een mooi jaar van groei voor BiermanHenket. Het jaar in beeld.

In 2022 groeide onze opdrachten portefeuille. Dit betekende ook groei van ons team. Een enthousiaste groep betrokken professionals die samen de veelheid in projecten met succes een stap verder hebben gebracht. 

Een belangrijke mijlpaal in 2022 was de goedkeuring van het Definitief Ontwerp van de Tweede Kamer. Ondertussen werkt het team verder aan het Technisch Ontwerp van de gebouwen A en B. 

We zijn in 2022 in de prijzen gevallen! Bibliotheek Deventer won de Dikkertje DAP, de prijs van de kinderjury van de Deventer Architectuur Prijs. Een groot compliment van de jonge generatie die ons als meest duurzame gebouw van Deventer uitkoos. Ook een prachtig compliment is de publicatie van Museum van Bommel van Dam in het 35e Jaarboek Architectuur in Nederland.

2022 was het jaar dat we de ERM certificering als erkend restauratie architect- en adviesbureau ontvingen. Een bevestiging van onze kwaliteit op restauratie gebied. Met een uitgebreid intern opleidingsprogramma bouwen we deze expertise komende jaren verder uit.

Veel lopende projecten bereikten een mijlpaal in het afgelopen jaar: Bij Sperwershof, een landelijk gelegen energieneutraal woonhuis, is het hoogste punt bereikt. En bij ons langlopende project de revitalisering van het rijksmonumentale WTC Rotterdam zijn er weer deelprojecten opgeleverd: waaronder de nieuwe brug, de voet van de toren. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de Rotterdam Hall.

De bouwwerkzaamheden van Museum Rembrandthuis in Amsterdam zijn gestart. Daarnaast is de bouw van Laarstede, de nieuwbouw van woonzorgorganisatie Het Laar in Tilburg, gestart met een feestelijke eerste paal! In ’s-Hertogenbosch is de aannemer begonnen met de werkzaamheden voor de herbestemming en restauratie van het Kruithuis, waarin in 2024 het vestingmuseum gevestigd zal worden. 

We sloten het jaar af met de publiekspresentatie van het Voorlopig Ontwerp voor Museum Prinsenhof Delft. Ook zo’n bijzonder project met veel publieke betrokkenheid, waar we met groot plezier aan werken! 

We kijken er naar uit om in het nieuwe jaar vol energie verder te werken aan deze en al onze andere mooie projecten. 

Fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor 2023.

Team BiermanHenket