Bibliotheek Deventer best beoordeeld door Kinderjury bij Deventer Architectuurprijs

Bibliotheek Deventer best beoordeeld door Kinderjury bij Deventer Architectuurprijs

Wat een eer! Bibliotheek Deventer wint de prijs van de generatie van de toekomst: Dikkertje DAP, een onderdeel van de Deventer Architectuurprijs.

Leerlingen van de bovenbouwklassen van de Montessorischool Oudaen in Deventer gingen de afgelopen maand vol enthousiasme aan de slag met een project over duurzame architectuur en kozen uiteindelijk ook hun beste gebouw van Deventer uit de inzendingen. 

Met grote overmacht kozen ze als winnaar de Bibliotheek in Deventer van BiermanHenket, in samenwerking met Hanratharchitect voor het interieur en Buro Lubbers voor het tuinontwerp. Volgens de kinderjury voldoet de nieuwe bibliotheek aan veel van de criteria die de leerlingen hadden opgesteld, zoals energiezuinig, liefst gasvrij, een fijne plek, ook voor kinderen om te spelen. 

Architect Joep van As noemde het oordeel van de kinderjury de mooiste prijs. “We hebben een publiek gebouw ontworpen voor de stad. Een bibliotheek wordt gemaakt voor iedereen, het grootste compliment wat je dan kan krijgen is dat de jonge generatie het gebouw een fijne plek vinden. Het feit dat de betrokkenheid van deze kinderen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit zo groot is, geeft vertrouwen in de toekomst.”

De vakjury koos voor het project 'Havenhuis' aan de Mr. H.F. de Boerlaan van architectenbureau Hollands Zicht. Reinwaterkelder van Studio Groen+Schuld won dit jaar de publieksprijs. Wij willen beide van harte feliciteren met deze mooie erkenning!

Het volledige verslag van de uitreiking en het juryrapport is hier te lezen

Meer informatie ? Lees alles op de projectpagina