Laarstede

Tilburg
Laarstede
  • Zorg
  • Wonen
  • Interieur
  • Verduurzaming
  • Nieuwbouw
  • Advies

Voor woonzorgorganisatie Het Laar ontwerpt BiermanHenket het nieuwe gebouw Laarstede. De nieuwbouw bevat 68 appartementen, 1 grand café en 7 ontmoetingsruimtes. Het gebouw is in meerdere opzichten duurzaam ontworpen: zo bestaat de nieuwbouw uit een hybride constructie met onder andere houtskeletbouw elementen en CLT, is het flexibel in structuur waardoor het mogelijk is om in de toekomst ook zonder zorgfunctie appartementen te verhuren en maakt het ontwerp optimaal gebruik van daglicht.

Stijlvol, bruisend en verzorgd. Het zijn de kernwaarden van woonzorgorganisatie Het Laar, die de medewerkers dagelijks uitdragen om voor alle bewoners het een aangename dag te maken. Deze kernwaarden zijn meegenomen in het ontwerp voor de uitbreiding. Het Laar wordt daarnaast onder meer gekenmerkt door een fraaie ligging in een parkachtige omgeving. Het ontwerp van de nieuwbouw maakt hier zo optimaal mogelijk gebruik van: de situering van Laarstede, aan het uiteinde van de bestaande bebouwing, zorgt er voor dat bewoners er omringd door het park kunnen leven.

  • Ontwerp: 2021
  • Opdrachtgever: Het Laar
  • Locatie: Tilburg
  • Oplevering: 2023
1156
Impressie tussenlid

Ook in het interieur zal licht en groen centraal staan. De aansluiting van de oud- naar de nieuwbouw bestaat uit een entree als tussenruimte, voorzien van transparante gevels die een fraaie overgang bieden tussen park en interieur. In deze entree is ook het grand café gepositioneerd. Deze ruimte kan tevens gebruikt worden voor bijeenkomsten en evenementen.

Wonen in Laarstede kan zelfstandig, waarbij zorg naar behoefte verleend wordt. Het gebouw is in structuur flexibel ontworpen, waardoor het mogelijk is om de appartementen later ook zonder zorgfunctie te verhuren. Alle appartementen en de ontmoetingsruimtes worden voorzien van een buitenruimte waarin bewoners drempelloos naar buiten kunnen – met zicht op het omringende groen. Daarnaast speelt oriëntatie een grote rol: ontmoetingsruimtes zijn herkenbaar gepositioneerd én maken optimaal gebruik van de verschillende kwaliteiten van daglicht. Hiermee wordt het dag- en nachtritme van de bewoners op natuurlijke wijze ondersteund.

1157
Vogelvluchtimpressie

'Het gebouw is in meerdere opzichten duurzaam ontworpen: zo bestaat de nieuwbouw uit een hybride constructie met onder andere houtskeletbouw elementen en CLT, is het flexibel in structuur ontworpen waardoor het mogelijk is om in de toekomst ook zonder zorgfunctie appartementen te verhuren en maakt het ontwerp optimaal gebruik van daglicht.'

1158
Vogelvluchtimpressie

Vergelijkbare projecten

Meer weten over dit project? Wij vertellen het u graag!