Museum van Bommel van Dam in Jaarboek Architectuur in Nederland 2021/ 2022

Museum van Bommel van Dam in  Jaarboek Architectuur in Nederland 2021/ 2022

Het 35e Jaarboek Architectuur in Nederland is uit en BiermanHenket is met Museum van Bommel van Dam geselecteerd als een van de dertig uitgelichte projecten die Nederland zijn gerealiseerd in 2021/2022. Met als thema “Time to Talk” is het jaarboek gister gepresenteerd in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Trots op ons team!

De dertig project in het jaarboek zijn geselecteerd, omdat ze volgens de de jaarboekredacteuren Teun van den Ende, Uri Gilad en Arna Mackic het gesprek over architectuur kunnen aanjagen. 

Van de uitgever: 'Naast het bekende overzicht van de opmerkelijkste en meest toonaangevende gebouwen in Nederland signaleert de redactie, bestaande uit Teun van den Ende, Uri Gilad en Arna Mackic, trends, thema’s en ontwikkelingen in de architectuur. In deze 35ste editie van het jaarboek constateert de redactie dat er zich een koerswijziging in de architectuurpraktijk aftekent en besloot om daarover met architecten, opdrachtgevers en beschouwers in gesprek te gaan, vandaar ook het thema van deze editie: Time to talk. Ze vroeg vakgenoten hun licht te werpen op uiteenlopende onderwerpen die uit de vele ingezonden projecten naar voren kwamen. Zoals de autonomie van de architect, die onder druk is komen te staan door de huidige nadruk op financiële haalbaarheid, of de noodzaak om maatschappelijke en ecologische uitdagingen het hoofd te bieden.'

 

Het Jaarboek Architectuur in Nederland 2021/2022 is verkrijgbaar via nai010 uitgevers en binnenkort ook in de museumshop van Museum van Bommel van Dam.

2347
2400