Kantoor Den Eikenhorst

Esch
Kantoor Den Eikenhorst
  • Kantoor
  • Transformatie
  • Interieur

De voormalige schuur van Landgoed Den Eikenhorst is in 1998 verbouwd tot kantoor. Recent is een deel van de zolder verbouwd tot kantoorruimte. Deze zolder is verbonden met de open kantoorvloer middels een blauwstalen spiltrap. Het interieur is bovendien volledig vernieuwd.

De kap is hoogwaardig geïsoleerd; in het voormalig hooiluik is een raam geplaatst en in de noordzijde van de kap zijn vier stalen dakramen gemaakt. In de tekenzalen is een nieuwe vergadertafel en een lunch-/flexwerk-/bespreekhoek ontworpen. In de entreehal is een nieuwe bibliotheek met kastenwand gerealiseerd. De voormalige vergaderkamer is tot directiekamer omgebouwd. Een aantal zijruimtes - de vroegere stallen - functioneert nu als concentratiewerkplek. BiermanHenket is sinds 1998 gevestigd in de tot kantoor omgebouwde schuur van het rijks monumentale Landgoed Den Eikenhorst. De buitenplaats is begin negentiende eeuw gesticht als zomerverblijf; rond 1850 heeft landschapsarchitect Zocher jr. de omliggende tuin ontworpen in Engelse landschapsstijl.

  • Ontwerp: 2017
  • Opdrachtgever: BiermanHenket
  • Locatie: Esch
  • Oplevering: 2017
801
Overzicht werkruimte
227
Entreehal met bibliotheek
226
Werkruimte met vergadertafel
224
Werkruimte met een lunch-/flexwerk-/bespreekhoek

"Het bureau is sinds 1998 gevestigd in de tot kantoor omgebouwde schuur van het landgoed Den Eikenhorst. We werken dus niet alleen veel aan historische architectuur, maar ook vanuit een monumentale en inspirerende omgeving."

Sjoekie de Bijll Nachenius, partner en architect
228
Stalen spiltrap naar zolder
229
Zolder met nieuwe trap en dakramen
230
Voormalige schuur met kantoor BiermanHenket op landgoed Den Eikenhorst

Vergelijkbare projecten

Meer informatie over dit project? Wij vertellen het u graag.