Zonnestraal - Resort

Hilversum
Zonnestraal - Resort
  • Zorg
  • Wonen
  • Nieuwbouw

Het resort bestaat uit vier gebouwen met in totaal 55 ruime huur- en koopappartementen. De gebouwen zijn geplaatst op een bestaande open plek in het bos, in de directe nabijheid van verzorgingshuis Zonnehoeve dat voor bewoners van het appartementencomplex zorg op maat verleent. 

De gebouwen 'zweven' boven het landschap, met eronder half verdiepte parkeergarages, zodat het landschap vrij blijft van auto's. Ze zijn sober vorm gegeven in stucwerk, aluminium, glas en hout. Grote puien openen naar wintertuinen die het benodigde comfort bieden aan de bewoners. De terugliggende penthouses op de 3e verdieping hebben een prachtig uitzicht in de boomtoppen van het Landgoed. De ontwikkeling van het resort maakt de restauratie van het Rijksmonument Sanatorium Zonnestraal financieel haalbaar.


 

  • Ontwerp: 2002 - 2004 (Resort) / 2004 (Betonfollie)
  • Opdrachtgever: Latei Projectontwikkeling, Vesteda (Resort), Betonvereniging (Betonfollie)
  • Locatie: Hilversum
  • Oplevering: 2005 (Betonfollie) | 2005 (Resort)
841
Resort vlak na oplevering

Vergelijkbare projecten

Meer informatie over dit project? Wij vertellen het u graag.