TU/e auditorium

Eindhoven
TU/e auditorium
  • Onderwijs
  • Interieur

De centrale hal van het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (OD205, 1965) is door BiermanHenket interieur volledig opnieuw ingericht. De opgave was om een robuuste, flexibele inrichting te maken die zowel voor studiedoeleinden als voor eten en ontspanning gebruikt zou kunnen worden.

De grote robuuste betonnen hal wordt doorkruist door verschillende looplijnen. Er zijn drie elementen geïntroduceerd die sturing geven aan deze looplijnen en zo een natuurlijke zonering maakt. Deze podia-elementen zijn volledig demontabel, zodat het auditorium bij evenementen in korte tijd leeg geruimd kan worden. De drie podia zijn multifunctioneel: hieraan kan worden gestudeerd, overlegd, ontspannen en gegeten. De podia voorzien in aansluitpunten voor laders en laptops.

  • Ontwerp: 2017
  • Opdrachtgever: Technische Universiteit Eindhoven
  • Locatie: Eindhoven
  • Oplevering: 2017
153
Herinrichting grote hal
154
Herinrichting grote hal
40
extra zitgelegenheid op de trap

Een tweede eyecatcher is het eikenhouten zitelement op de centrale trap naar de grote zaal. Door het aantal treden te halveren en deels te stofferen ontstaat er een aangenaam zitelement in vier lagen dat als een tribune uitkijkt over de ruimte. In het overige deel van de hal is eenheid gecreëerd door het zwart en het eikenhout door te zetten in de kleurstelling. Bij de buitengevels zijn meer op concentratie gerichte werkplekken gerealiseerd in de vorm van zware tafels met elektrische aansluitpunten. Op de omloop zijn open werkplekken ontworpen die ook voor examens gebruikt kunnen worden.

155
Studiewerkplekken aan de gevel
156
Studiewerkplekken op omloop
157
Studiewerkplekken met uitzicht
159
Nieuw flexibel podium

"De zwarte podia zijn eilanden die uitnodigen tot zowel concentratie als ontmoeten. Ze zijn flexibel te gebruiken en ook gemakkelijk te veranderen of helemaal weg te halen bij grote evenementen. In de modulaire podiumelementen zitten wielen weggewerkt."

Yvonne Segers-van Wilderen, partner en projectarchitect
158
Zitelement naast grote zaal
160
Herinrichting grote hal

Vergelijkbare projecten

Meer informatie over dit project? Wij vertellen het u graag.