Start restauratie Kruithuis

Start restauratie Kruithuis

Deze maand start de restauratie van het Kruithuis en het naastgelegen geweermakershuisje. Restauratie aannemer Nico de Bont gaat de werkzaamheden uitvoeren. 

Sinds 2016 is Bierman Henket intensief betrokken bij de herbestemming en restauratie van het Kruithuis aan de Citadellaan in ‘s-Hertogenbosch. Een mooi moment dat nu de werkzaamheden daadwerkelijk van start gaan.

Het afgelopen jaar is het definitieve plan voor het Kruithuis technisch uitgewerkt. Daarbij is ook de mogelijkheid onderzocht om het geweermakershuisje, dat naast het Kruithuis ligt, te benutten. Door dit gebouwtje te gebruiken voor de technische installaties kan de ruimte in het monumentale Kruithuis optimaal worden benut. Met de verduurzaming van het Kruithuis dragen we ook bij aan een duurzaam ’s-Hertogenbosch. We brengen het rijksmonument van energielabel G naar minimaal C.

 In september richt de aannemer het bouwterrein in en wordt het nog aanwezige asbest uit het gebouw verwijderd, in oktober start de aannemer volop met de restauratie en verbouwing van het Kruithuis. De werkzaamheden  zullen tegelijkertijd zowel binnen als buiten aan het pand worden uitgevoerd.

Wij kijken uit naar deze nieuwe samenwerking met Nico de Bont op dit unieke project in ’s-Hertogenbosch.

Lees het hele nieuwsbericht op de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch 

1051
Ontwerpdoorsnede met zicht op de binnentuin
Meer informatie over het project? Kijk eens op de projectpagina