Park Vossenberg officieel geopend!

Park Vossenberg officieel geopend!

Op 7 april om 14:30 uur werd Park Vossenberg officieel geopend door Zorggroep Elde Maasduinen. Eind 2020 verhuisden bewoners van de Vossenberg al naar hun nieuwe Park Vossenberg, maar doordat dit midden in de coronapandemie plaatsvond, kon het niet eerder gevierd worden.

Park Vossenberg is een sfeervolle zorglocatie aan de rand van Kaatsheuvel. BiermanHenket ontwerpt het hedendaagse woonzorgcomplex voor ouderen met een (toekomstige) zorgvraag). Er komen 150 nieuwe, individuele appartementen. Van het bestaande verzorgingshuis is de kapel uit 1935 behouden en gerenoveerd als centrale ontmoetingsruimte. De appartementen worden gefaseerd gebouwd:

Binnen Park Vossenberg wonen nu 94 mensen zelfstandig, die elk een ruim appartement van 45m2 met keuken, aparte slaapkamer en eigen badkamer hebben. Iedereen kan gaan en staan waar hij wil. Voor een deel van de bewoners wordt hiervoor domotica (dwaaldetectie) ingezet. In Vossenberg wonen mensen met verschillende zorgvragen door en naast elkaar. Om het complex ligt een mooi park waar bewoners, bezoekers en omwonenden kunnen wandelen en in verbinding staan met de buurt.

Groen bezig

In samenwerking met de verschillende projectpartners is een vernieuwend duurzaamheidsconcept ontwikkeld. Park Vossenberg is ontworpen vanuit de duurzaamheidsambitie een gasloos nieuwbouwcomplex te realiseren. Het complex beschikt over 231 zonnepanelen. Het Energiehuis, die ook op het terrein van Park Vossenberg staat, is het hart van de duurzame opwekking van warmte en kou. Dit gebeurt volledig elektrisch. Bovendien voeren we het hemelwater afkomstig van het verharde paden, straten en pleintjes van De Vossenberg af richting een a-water wat achter het terrein van het park ligt. Ook het hemelwater wordt opgevangen, hiervoor is een retentievijver aangelegd.

 

Lees verder over Park Vossenberg op de projectpagina.

In deze video kan iedereen een kijkje nemen in het leven op Park Vossenberg: