Ontwerp kantorencomplex Bastion-Zuid ‘s-Hertogenbosch

Ontwerp kantorencomplex Bastion-Zuid ‘s-Hertogenbosch

In opdracht van eigenaar Bastion Zuid BV, onderdeel van de Renschdael Groep, is er een ontwerp gemaakt voor de transformatie en verduurzaming van het casco van het huidige kantorencomplex Bastion Zuid. stichd, brandpartner op het gebied van fashion essentials, fanwear en lifestyle, met haar roots in ’s-Hertogenbosch, zal hier een nieuw thuis krijgen. Inmiddels is de omgevingsvergunning ingediend.

Bastion Zuid is gelegen op een unieke plek, tussen de Bossche binnenstad en natuurgebied Het Bossche Broek. Het gebouw maakt onderdeel uit van het zogenaamde Zuidwalkwartier. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft in de afgelopen jaren een visie op verbetering van de kwaliteit van dit deel van de binnenstad ontwikkeld. De transformatie van Bastion Zuid draagt daaraan bij.

In opdracht van eigenaar Bastion Zuid BV, onderdeel van de Renschdael Groep, ontwerpen we de transformatie en verduurzaming van het casco van het huidige kantoorgebouw. In opdracht van stichd ontwerpen wij het interieur.

Het prachtige Bastion Oranje met daarachter Het Bossche Broek vormt de voortuin van het gebouw. We openen het gebouw naar dit groene bastion waarbij we het groen als het ware het gebouw intrekken. De openbare ruimte, gelegen tussen het Bastion en het gebouw, zal op termijn door de gemeente vergroend worden. De aansluiting op het openbaar gebied wordt verbeterd evenals de vindbaarheid van de hoofdentree. Zo kan stichd zich presenteren op de manier zoals het wenst; slim, transparant, en dynamisch.

2437
voormalig kantoor Rijkswaterstaat aan de Zuidwal in ‘s-Hertogenbosch
2465
concept routing
Meer informatie over het project? Kijk eens op de projectpagina