Bastion Zuid

's-Hertogenbosch
Bastion Zuid
  • Kantoor
  • Transformatie
  • Interieur
  • Verduurzaming

In opdracht van eigenaar Bastion Zuid BV, onderdeel van de Renschdael Groep, is er een ontwerp gemaakt voor de transformatie en verduurzaming van het casco van het huidige kantorencomplex Bastion Zuid in 's-Hertogenbosch. stichd, brandpartner op het gebied van fashion essentials, fanwear en lifestyle, met haar roots in ’s-Hertogenbosch, zal in een groot deel van dit kantorencomplex een nieuw thuis krijgen. In opdracht van stichd ontwerpen wij ook het interieur. 

Het kantorencomplex Bastion-Zuid is gelegen aan de Zuidwal, een van de meest karakteristieke binnenstadsranden van ’s-Hertogenbosch. De locatie kenmerkt zich door zijn unieke ligging tussen de vrije natuur aan de ene kant en de Bossche binnenstad aan de andere kant. Zo is er vanuit het gebouw zicht op bijvoorbeeld de Sint Janskathedraal én op het Natura-2000 gebied ‘Het Bossche Broek’ .

  • Ontwerp: 2021
  • Opdrachtgever: Bastion Zuid BV, onderdeel van de Renschdael Groep
  • Locatie: 's-Hertogenbosch
  • Oplevering: eind 2024
2489
aanzicht Zuidwal met entree naastgelegen kantoordeel

Het gebouw maakt onderdeel uit van het zogenaamde Zuidwalkwartier. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft in de afgelopen jaren een visie op verbetering van de kwaliteit van dit deel van de binnenstad ontwikkeld. De transformatie van Bastion Zuid draagt daaraan bij. 

2488
Perspectief kruispunt Zuidwal

Het prachtige Bastion Oranje met daarachter het Bossche Broek vormt de voortuin van het gebouw. We openen het gebouw naar dit groene bastion waarbij we het groen als het ware het gebouw intrekken. De openbare ruimte, gelegen tussen het Bastion en het gebouw, zal op termijn door de gemeente vergroend worden. De aansluiting op het openbaar gebied wordt verbeterd evenals de vindbaarheid van de hoofdentree. Zo kan stichd zich presenteren op de manier zoals het wenst; slim, transparant, en dynamisch.

2437
Voormalig kantoor Rijkswaterstaat aan de Zuidwal in ‘s-Hertogenbosch
2465
concept routing

Vergelijkbare projecten

Meer informatie over dit project? Neem gerust contact met ons op