Dag van de Architectuur | Dag van de Bouw Den Haag

Dag van de Architectuur | Dag van de Bouw Den Haag

Op 15, 16, 17 en 18 juni 2023 vindt in heel Nederland de Dag van de Architectuur plaats, met als thema toegankelijkheid. Ook in Den Haag worden vele activiteiten georganiseerd, naast de Dag van de Bouw.

Toegang & toegankelijk is het thema van de Dag van de Architectuur 2023. Fysieke toegankelijkheid is ook een belangrijk thema bij de renovatie van het Binnenhof. Janneke Bierman vertelt in dit interview over de mogelijkheden die er zijn. “Het is steeds weer zoeken naar balans.” 

Op 17 juni van 10.00 – 16.00 uur zijn er rondleidingen op het Binnenhof. Wilt u eens een kijkje op de bouwplaats? Een unieke mogelijkheid de bijzondere details, de archeologische vondsten en het interieur van het hart van de Nederlandse democratie van dichtbij te bekijken! Meld u van te voren aan via www.binnenhofrenovatie.nl

Daarnaast geeft Janneke Bierman, samen met de Gemeente Den Haag, op 16 juni een lezing in Dudok over de renovatie van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. De lezing start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), aanmelden is nodig (helaas is de lezing op dit moment vol, maar er is een wachtlijst ingesteld).

Wilt u alvast wat achtergrond informatie over de renovatie van de Eerste Kamer dan vindt u meer informatie op onze projectpagina van de Eerste Kamer.

2503
Impressie Plenaire zaal, Besognekamer en souterrain
2502
Luchtfoto Eerste Kamer
Meer informatie over het project? Kijk eens op onze projectpagina