Bouw nieuw landhuis Sperwershof bereikt voor de zomer hoogste punt

Bouw nieuw landhuis Sperwershof bereikt voor de zomer hoogste punt

De buitenplaats Sperwershof is onderdeel van de reeks ’s-Gravelandse buitenplaatsen die aan het begin van de zeventiende eeuw is ontstaan na afgraving en ontginning van de zandgronden ten westen van Hilversum. De huidige villa die op de locatie van het oorspronkelijke landhuis van Sperwershof staat, en een groot deel van de parkaanleg en de weilanden behorende bij de buitenplaats, zijn in 2019 aangekocht door een nieuwe eigenaar. Deze nieuwe eigenaar heeft bij Bierman Henket de opdracht neergelegd om het huidige huis aan te passen aan de tijd.

Op dit moment zijn we hard op weg naar het hoogste punt in de bouw. Binnenkort worden de twee schoorstenen  gemaakt en zal het hoogste punt van de villa worden bereikt.

2377

De wens van de opdrachtgever is om de woning energieneutraal te maken. Met dit uitgangspunt worden op het dak van de zijvleugel en de carport in totaal 72 zonnepanelen geplaatst. Daarnaast wordt er een bodemwarmtepomp geïnstalleerd, waarvoor 3 bodemlussen worden geboord, tot wel 165m diep.

Voor de zomervakantie worden de stalen buitenkozijnen en het glas geplaatst, waarna de afbouwfase kan starten.

Meer lezen over Sperwershof >> ga naar de projectpagina