BiermanHenket@work: Joep van As, architect en associate partner, over samenwerking met het onderwijs

BiermanHenket@work: Joep van As, architect en associate partner, over samenwerking met het onderwijs

In deze BiermanHenket@work serie zoomen we in op de werkzaamheden van onze collega’s in de diverse projecten. In deze editie Joep van As, architect en associate partner bij BiermanHenket over samenwerking met het onderwijs.

Als je eenmaal aan het werkt bent, weet je hoe inspirerend het is om je opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Daarnaast is het ook een onmisbaar element in de opleiding, want de theorie is de basis, maar in de praktijk heb je ook andere inzichten en skills nodig. Bij BiermanHenket vinden we het dan ook belangrijk om studenten al tijdens de opleiding kennis te laten maken met de praktijk.

Dit doen we door het aanbieden van stages op al onze vakgebieden, en ook door samen te werken met diverse opleidingen in de regio. Voorbeelden daarvan zijn de samenwerking met team VIRTUE aan de TU Eindhoven en het begeleiden van een multidisciplinair project aan AVANS Hogeschool. Onlangs heeft Joep ook, samen met collega Jorg de Bie, een casus begeleidt tijdens de BouwkundeBedrijvenDagen op de TU Eindhoven. 

Joep: “Op zo’n dag krijgen studenten meer inzicht in complexe vraagstukken uit de bouw/ ontwerppraktijk. Ook proberen we ze een beeld te geven hoe het in de praktijk er aan toe gaat. Dat laatste wordt natuurlijk nog concreter als een student als werkstudent of stagiair aan de slag gaat. Daarnaast vinden wij het belangrijk om als bureau in contact te zijn met de diverse opleidingen. Wat zijn vraagstukken waar zij tegen aan lopen in de opleiding, maar ook andersom: wat zijn de behoeftes uit de praktijk die in een opleiding terug moeten komen.” 

Uiteraard is er door deze samenwerkingen met de diverse opleidingen, zoals dus AVANS Hogeschool, TU Eindhoven en ook de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), nog een ander heel positief side-effect aan te wijzen: bij BiermanHenket werken veel collega’s die al tijdens hun studie het bureau hebben leren kennen. BiermanHenket: je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen.

2404
2403