Joep van As

Joep van As

Architect en partner

Ir. Joep van As is architect en partner van BiermanHenket. Hij is verantwoordelijk voor ERM en de technische thema's als productontwikkeling, duurzaamheid en de toepassing van BIM - speerpunten die onlosmakelijk zijn verbonden aan een goed en toekomstbestendig ontwerp. 

Volg Joep van As op

Joep studeerde in 2007 af aan de TU Eindhoven, richting Architecture Building and Planning. Deze combinatie sluit goed aan bij de visie van het bureau en zijn werkzaamheden als architect. Zijn afstudeerproject, waarbij hij de renovatie van een oude steenfabriek combineerde met het vraagstuk van meer ruimte voor de rivieren, werd genomineerd voor de Archiprix. Na zijn studie trad Joep in 2008 in dienst bij BiermanHenket, in 2019 werd hij associate partner.

Binnen het bureau stelde Joep voor diverse projecten cultuurhistorische en bouwhistorische verkenningen op. Deze interesse voor bouwhistorie past goed bij zijn bestuursfunctie binnen Stichting Docomomo Nederland en zijn deelname aan de Bouwcommissie Gemert Bakel, waar hij adviseert in behoud en onderhoud van religieus erfgoed in deze gemeente.