WTC Rotterdam: weer een fase gereed!

WTC Rotterdam: weer een fase gereed!

World Trade Center Rotterdam, een gebouwencomplex van 82.000 m2, wordt fasegewijs gerevitaliseerd. BiermanHenket stelde samen met Bouwinvest het masterplan op en werkt deelplannen uit. Een van die deelplannen betreft een nieuwe verbindingsgang tussen parkeergarages en de Main Hall. Deze verbindingsgang is onlangs geopend en in gebruik genomen.

Naast grote interventies zoals het verduurzamen van de monumentale gevels, wordt het gebouwcomplex ook toekomstbestendig en functioneler gemaakt middels slimme aanpassingen. Een van die aanpassingen is een interne verbinding tussen de parkeergarages en de Main Hall, waarmee kantoren in de hoog- en laagbouw ontsloten worden. Hiermee verbetert de routing en doorstroming in WTC Rotterdam aanzienlijk. Daarnaast is een bijkomend voordeel van de nieuwe route, dat de liften van de hoogbouw meer worden ontzien en er beter toezicht vanuit de beveiliging is op bezoekers in WTC Rotterdam. 

Om de hoogwaardige afwerking vanuit de monumentale Main Hall door te zetten in de verbindingsgang richting de parkeergarages, is gekozen voor een verfijnd en tijdloos ogend palet van materialen: onder meer twee trappen zijn bekleed met muschelkalk en een rank gedetailleerde stalen pui dient als entree vanuit de parkeergarage. Een verlichte wand van geëtst glas, voorzien van een print in de WTC-huisstijl, begeleidt de corridor. Gedurende heel 2020 starten gefaseerd diverse werkzaamheden, waaronder de realisatie van een hotel. Ook het entreegebied wordt nu verbouwd, waarbij roltrappen worden toegevoegd.

1082
De nieuwe verbindingsgang ©WTC Rotterdam
1080
Verlichte glazen wand
1081
Nieuwe puien komen uit de steigers
1083
Impressie entreehal met nieuwe roltrappen