Tweede kantoorlocatie BiermanHenket volledig Circulair #NoWaste ingericht

Tweede kantoorlocatie BiermanHenket volledig Circulair #NoWaste ingericht

Sinds maart 2023 heeft BiermanHenket een tweede kantoor locatie in ’s-Hertogenbosch, vlakbij het centraal station. Als architectenbureau met duurzaamheid als een van onze belangrijke strategische pijlers, hebben we dit als hoofdthema toegepast bij het ontwerpen van ons eigen interieur. We geloven in een toekomst waarbij circulair en biobased bouwen uitgangspunt is. Hergebruik en upcycling als basis voor een No Waste interieur.

Door de groei van het team had het bureau behoefte aan meer ruimte. We hebben Gielissen uitgedaagd om de nieuwe locatie volledig circulair in te richten. Ze werken zoveel mogelijk met duurzame materialen, en hebben een eigen ‘oogsthal’ waar reeds gebruikte materialen opgeslagen en omgezet worden in nieuwe duurzame interieurs. 

2493
De oogsthal van Gielissen
2496
Een snoepwinkel voor duurzame interieurinrichting

Met een schets van BiermanHenket en een ronde door de oogsthal schakelde Gielissen snel met de beschikbare materialen. Binnen drie weken was alles geproduceerd, geleverd en daarna geplaatst door het eigen team van BiermanHenket. Alle onderdelen zijn flexibel en demontabel. Zo kunnen ze altijd weer hergebruikt worden.

De wanden op de Maaslandstraat zijn bekleed met diverse akoestische panelen, afkomstig uit verschillende getransformeerde kantoren. Ook de onderdelen van de bank en de stof voor de bijpassende kussens komen uit deze kantoren. Het bureaumeubel is vervaardigd van eikenfineer restplaten. De vloerdelen komen uit de standbouw. Deze basisinrichting is aangevuld met tweedehands meubilair zoals bijvoorbeeld stoelen, krukken, kasten, kapstok en al het servies.

Het kantoor aan de Maaslandstraat is centraal gelegen, heeft 6 werkplekken en een vergadermogelijkheid.

2492
Een van de akoestische wandpanelen
2495
Kom eens langs op de Maaslandstraat!
Meer informatie ..over onze visie op duurzaamheid?