Start van de bouw transformatie Bastion Zuid

Start van de bouw transformatie  Bastion Zuid

Op woensdag 20 september jl. heeft de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van de transformatie van het high end kantorencomplex Bastion Zuid te ’s-Hertogenbosch plaatsgevonden. Het event vond plaats op de bouwplaats. BiermanHenket maakte het ontwerp voor de transformatie en voor het interieur. Het transformatieteam van Bastion Zuid is reeds gestart met de realisatie van het kantorencomplex Bastion Zuid.

Als officieel start bouw moment hebben André Köster (Koninklijke Woudenberg, a JAJO company), Vincent Hofs (Bastion Zuid B.V., onderdeel van de Renschdael Groep) en Ralph Geers (Wethouder Economie, Leefomgeving en Milieuzaken bij de gemeente ’s-Hertogenbosch) het eerste stukje beton gestort voor de nieuwe vloer van het gebouw.

André Köster, Algemeen directeur bij Koninklijke Woudenberg vertelt enthousiast: “Afgelopen maanden hebben wij met de bouwpartners het plan uitgewerkt. Wij zijn verheugd om nu te kunnen starten met de transformatie van het kantorencomplex van Bastion Zuid. Vincent Hofs, Bastion Zuid B.V. vult aan “We zijn verheugd om op deze schitterende plek een nieuw icoon voor de stad te kunnen maken”. Ralph Geers, Wethouder Economie, Leefomgeving en Milieuzaken bij de gemeente ’s-Hertogenbosch vertelt: “Dit complex bevat veel potentie en is een mooie kans om te transformeren naar een high end kantorencomplex in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. We hopen hier over een jaar weer te staan in een prachtig nieuw gebouw.”

2543

Herbestemmen van het complex Bastion Zuid Het kantorencomplex Bastion Zuid is een kantoorpand uit de eind jaren 80 gelegen aan de Zuidwal in het stadcentrum van Den Bosch tegenover Natura2000 gebied het Bossche Broek. Het is een unieke centrumlocatie, met uitzicht over de oude vestingwerken van de Noord-Brabantse hoofdstad aan de ene zijde en met uitzicht over binnenstad aan de andere zijde.

Koninklijke Woudenberg transformeert in opdracht van Bastion Zuid B.V., onderdeel van de Renschdael Groep het gebouw naar een high end kantorencomplex voor gecontracteerde huurder stichd. In totaal wordt ca. 10.000 m2 kantoorruimte en ondergrondse parkeergarage aangepakt. Het wordt een moderne groene en duurzame kantooromgeving, die voldoet aan BREAAM Excellent en hoge WELL-eisen.

De middag werd afgesloten met een feestelijke borrel waarbij betrokken partijen en andere genodigden samenkwamen om het begin van de transformatie van Bastion Zuid te vieren. 

2546
Meer lezen over dit project? Ga naar de projectpagina