Praktijkhuis Ergotherapie Hanzehogeschool Groningen in het Wiebenga officieel geopend

Praktijkhuis Ergotherapie Hanzehogeschool Groningen in het Wiebenga officieel geopend

De Hanzehogeschool Groningen (HG) is vanaf september 2021 gestart met een nieuwe Bacheloropleiding Ergotherapie. Deze opleiding maakt onderdeel uit van de Academie voor Gezondheidsstudies van de HG, welke is gehuisvest in het Wiebenga. Ten behoeve van de huisvesting van deze nieuwe opleiding zijn aanpassingen aan het Wiebenga gedaan, om een aantal opleiding specifieke ruimtes in te passen: het skillslab Ergotherapie en het praktijkhuis inclusief voorruimte. BiermanHenket heeft een integraal ontwerp gemaakt voor deze ruimtes.

Het praktijkhuis is een volledig ingericht “alledaags” appartement, waarin studenten kunnen oefenen met praktijksituaties. Integratie van audiovisuele middelen maakt hierbij nieuwe werk- en leervormen, zoals serious gaming, mogelijk. . De materialisatie van de ‘gevel’ in een houtsoort geeft het praktijkhuis, en daarmee de opleiding Ergotherapie, een eigen identiteit en herkenbaarheid binnen het Wiebenga.

Inmiddels is de bouw afgerond en de opleiding gestart in het Wiebenga. Op 1 juni 2022 is het praktijkhuis officieel geopend.

2372