Kunstvenster uit de steigers!

Kunstvenster uit de steigers!

De renovatiewerkzaamheden aan het monumentale postkantoor voor Museum van Bommel van Dam vorderen gestaag. Het kunstvenster, een van de eyecatchers van het nieuwe museum in Venlo, is nu zichtbaar vanaf de straat. Dit venster is bekleed met aluminium enveloppen.

De kap is nu voorzien van een nieuw kunstvenster: het eindpunt van de openbare route dwars door het gebouw. Je kan vanuit hier richting het station kijken en het puntje van de toren van het stadhuis op de markt zien. Het kunstvenster is bekleed met gevouwen aluminium shingles. De vorm en de vouwen refereren aan enveloppen en daarmee aan de geschiedenis van het monumentale postkantoor. “We hebben gekozen voor een overlappende shingle-structuur om de organische vormen mooi te kunnen volgen. De flappen van de enveloppen liggen vlak, in de bochten vouwen ze omhoog. Dit accentueert de vorm. De flappen geven diepte en schaduw. Hierdoor ontstaat een gevarieerd kleurbeeld en zo zal de gevelhuid op ieder moment van de dag anders zijn,” licht architect Yvonne Segers toe. Naast dit kunstvenster, vormt een nieuwe parkentree een belangrijke eigentijdse ingreep. Een in de tachtiger jaren gebouwd tussenlid maakt plaats voor een contrasterende entree. Vanaf het nieuwe voorplein kan je straks naar binnen kijken en een glimp van de tentoonstelling zien.

1141
Het glas wordt later geplaatst
1142
De binnenzijde zal worden bekleed met bamboe
1143
Detail van de 'enveloppen'

"De 'enveloppen' geven diepte en schaduw. Hierdoor ontstaat een gevarieerd kleurbeeld en zo zal de gevelhuid op ieder moment van de dag anders zijn."

1144
Impressie van het museum met zicht op de nieuwe parkentree