Kapel Park Vossenberg

wordt hart van nieuwe zorglocatie
Kapel Park Vossenberg

Kapel wordt hart van nieuwe zorglocatie

Park Vossenberg wordt echter meer dan een zorgwoonpark; naast 150 appartementen voor mensen met een (toekomstige) zorgvraag, vormt het park ook het nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel. De monumentale kapel speelt hierin een belangrijke rol: het is een plek voor ontmoeting en ontspanning, met een café-restaurant en een winkel met producten uit de groentetuin. Er is plek voor kindertheater, film, vergaderen en kleine kerkdiensten. Een plek waar iedereen welkom is. Waar dementerende bewoners zich vrij kunnen bewegen en onderdeel zijn en blijven van een vitale leefgemeenschap.

Door sloop staat de kapel, die was ingebouwd in het zorgcomplex van Maasduinen, nu weer vrij. Er zijn grote terrasdeuren onder de bestaande glas- en loodramen toegevoegd in de zuidgevel - hier wordt in de volgende fase een terras aangelegd. Aan de noordzijde zijn openingen gemaakt, met zicht op de toekomstige wandelpaden in het achterliggende park.

Bij de transformatie van het interieur heeft de kapel haar intieme karakter behouden. Er is veel zorg besteed aan de multifunctionaliteit van de inrichting, met extra aandacht voor de oudere, soms dementerende bezoeker. Een prettig binnenklimaat, goede basisverlichting en akoestiek zijn hierbij belangrijk. De verdiepte nissen in de binnengevels zijn voorzien van groen poreus stucwerk met een akoestische werking. De kleurstelling en het meubilair zijn in samenwerking met interiordesigner Thijs Murré ontworpen. Door de vloer van het voormalige altaar te omkleden met eiken ontstond een natuurlijk podium.

De bouw van de volgende fase (de eerste 88 appartementen) is inmiddels gestart; deze zal in maart 2020 gereed zijn. BiermanHenket maakte het integrale ontwerp voor Park Vossenberg en verzorgt de directievoering. 

 

450
449
446
444
448