Kantoor Huidekoper Amsterdam opgeleverd

opgeleverd
Kantoor Huidekoper Amsterdam opgeleverd

Kantoor Huidekoper Amsterdam opgeleverd

Het trapeziumvormig bouwvolume met gevels aan de Huidekoperstraat en de Pieter Pauwstraat bestond voorheen uit drie lagen parkeren en daarop drie lagen kantoorruimte. Na renovatie is het kantooroppervlak vergroot en het aantal parkeerplaatsen verkleind. De uitbreiding op het dak, een zinken kap waar sculpturale, driehoekige ramen in zijn opgenomen, biedt een spectaculair uitzicht over de stad. In de nieuwe dubbelhoge ruimte op de begane grond is een royale ontvangst- en horecaruimte toegevoegd. De flexibele kantoorvloeren faciliteren werkplekken aan de gevel en overleg- en vergaderruimten in het hart van het gebouw. De entreezone is vernieuwd en verkeersruimten met trap en liften zijn geheel gerenoveerd.

Waar de architectuur - mede door de aanwezigheid van het parkeren op de eerste drie lagen - voorheen een gesloten uitstraling had, voegt het gebouw zich nu op vanzelfsprekende wijze in het stedelijk weefsel van de stad en legt op straatniveau contact met zijn omgeving. De nieuwe gevels kennen een klassieke opbouw, met een plint, middendeel en dak beƫindiging. De begane grond heeft een royale maat gekregen met zes meter hoge puien, die plaatselijk zijn ingevuld met speciaal ontworpen roosters. De roosters onttrekken aan de Pieter Pauwstraat de parkeergarage uit het zicht. Hier zijn tevens plantenbakken toegevoegd om bij te dragen aan de vergroening van de stad. De detaillering is zo uitgevoerd, dat er zoveel mogelijk schaduwwerking en een verfijnd lijnenspel ontstaat.

Een warmtepompinstallatie, hoge isolatiewaarden van de schil en nieuwe, zuinige installaties maken het een kantoorgebouw met een zeer laag energieverbruik. Daarnaast ligt het dak vol PV-panelen, onzichtbaar vanaf straatniveau. Al deze toepassingen zorgen voor een bijzondere prestatie: het gebouw is all-electric en voldoet nu al aan deze gestelde duurzaamheidsambitie van Amsterdam voor 2050.

Huidekoper

Huidekoper
Oude situatie
Huidekoper
Nieuwe situatie
440
442
436
Dakverdieping
435