Kantoor Finesse gereed

Kantoor Finesse gereed

Het nieuwe kantoor en de werkplaats van Finesse zijn al in gebruik, nu is ook het interieur van de showroom opgeleverd. Het duurzame en demontabele gebouw heeft een transparante showroom op de hoek, waar de diversiteit aan toepassingen van hout in een bijna museale sfeer gepresenteerd worden.

De vraag vanuit Finesse, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van houten vloeren en interieurelementen, betrof een nieuwe huisvesting met onder andere een showroom waarin verschillende houttoepassingen zijn verwerkt en optimaal tot hun recht kunnen komen. Hout staat dan ook centraal in de beleving van het interieur. Verschillende afwerkingen en technieken worden hier gepresenteerd aan de particuliere en zakelijke klanten. Niet alleen op panelen, die te zien zijn op wanden of opgeborgen kunnen worden in speciaal ontworpen stalen kasten, maar ook de basis van het interieur zelf laat op architectonische wijze de mogelijkheden van Finesse zien. Zo zijn de trap en mezzanine uitgevoerd in hout.

Hout is zowel in het interieur als het exterieur een belangrijk element. De nieuwe huisvesting is met een grote duurzame ambitie ontworpen, waarbij prefab grenenhouten elementen van invloed zijn geweest op de architectuur. Het gebouw kenmerkt zich in een sterke ritmiek van deze elementen, die tevens de hoofdconstructie vormen en zowel binnen als buiten zichtbaar zijn. Geprofileerde stalen gevelbekleding in variërende combinaties zorgen tussen deze spanten voor een dynamische gevel. De combinatie van de houten constructie met een zo efficiënt mogelijk toegepaste stalen hulpconstructie, leverde een aanzienlijke beperking in het gebruik van beton op. Daarnaast zijn de stalen en houten onderdelen zo ontworpen en gedetailleerd, dat deze volledig demontabel zijn. Naast de duurzame bouwstructuur, vindt waterbuffering plaats op eigen terrein, zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en zorgt nachtventilatie voor een low-tech maar gezond binnenklimaat.

1116
Zicht in de showroom met mezzanine en stalen presentatiemeubels
1117
Presentatiewand van houten panelen

'Hout staat centraal in de beleving: zowel binnen als buiten speelt hout een belangrijke rol.'

1118
Zicht op de in eikenhout uitgevoerde trap
1070
Signing gevel verwerkt in hout
1068
Gevel met transparante hoek van de nieuwbouw