Stadhuis Gennep

Herinrichting en renovatie
Stadhuis Gennep

Herinrichting en renovatie stadhuis Gennep

De zaal wordt multifunctioneel gebruikt: het doet dienst als huwelijkslocatie, als vergaderzaal en wordt jaarlijks gebruikt voor de sleuteloverdracht bij aanvang van carnaval. Ook vinden hier de raadsvergaderingen plaats. Dit vraagt om flexibel interieur dat op vele manieren inzetbaar is. Verder is een uitgebreide av-installatie aangebracht, zodat de raadsvergaderingen live gestreamd kunnen worden. De toiletgroepen zijn gemoderniseerd en facilitaire voorzieningen zoals pantry's en opslag toegevoegd.

BiermanHenket ontwierp een bijzonder tapijt voor de zaal. Als inspiratie is het prentenarchief van de gemeente gebruikt en de Genneper skyline. De ooievaars die op het gebouw wonen zijn ook in het tapijt verwerkt. Geel en rood zijn de kleuren van Gennep.

De raadszaal is verduurzaamd, rekening houdend met het monumentale karakter van de ruimte. De ramen zijn voorzien van achterzetramen, er is ledverlichting aangebracht en de zaal is voorzien van een duurzame luchtbehandelingsinstallatie die zorgvuldig is geïntegreerd in het monument.

De werkzaamheden aan het interieur en exterieur worden gefaseerd uitgevoerd, onder andere om de  bewoners van de schoorsteen niet te storen: een ooievaarskoppel heeft hier haar vaste broedplaats. De werkzaamheden aan het dak vinden daarom plaats na het broedseizoen van de ooievaars. In september start de tweede fase van de werkzaamheden; dan worden het dak, de gevel en het glas in lood gerestaureerd en de kozijnen geschilderd. Het leistenen dak en een deel van de zandstenen gevelelementen worden gedeeltelijk vervangen. En de ruimtes in het souterrain worden aangepast zodat deze beter geschikt zijn voor Stichting Monarch (Monumenten en Archeologie).

Stadhuis Gennep

Stadhuis Gennep
Vloerkleed is eyecatcher
Stadhuis Gennep
Genneper skylyne is verwerkt in het tapijt