Herbestemming Kruithuis stap dichterbij

Herbestemming Kruithuis stap dichterbij

Met de selectie van Binx-Smartility / Koninklijke Woudenberg is het bouwteam voor het Kruithuis compleet. Eerder stemde de gemeenteraad van ’s Hertogenbosch al in met de geplande herbestemming en restauratie van het Kruithuis. Hiermee komt de toekomst voor het markante rijksmonument als vesting- en watermuseum weer een stap dichterbij. 

BiermanHenket is de afgelopen jaren intensief betrokken geweest bij de de herbestemming en restauratie van het zeventiende-eeuwse Kruithuis. Samen met advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bosch, de Kring Vrienden van ’s Hertogenbosch en de gemeente is er een ontwerp gemaakt. Bouwcombinatie Binx-Smartility / Koninklijke Woudenberg gaat de transformatie uitvoeren. “Nu het bouwteam compleet is, werken we gezamenlijk de herbestemming en restauratie verder uit op basis van het opgestelde definitieve ontwerp. Op ingetogen wijze is de nieuwe museumfunctie in het historische gebouw ingepast. Ook de verduurzaming van het monument wordt zorgvuldig en met respect vormgegeven. Het gebouw wordt voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie en de gebouwschil wordt op gepaste wijze geïsoleerd,” vertelt projectarchitect Joep van As. De restauratie start dit najaar, naar verwachting zal in de zomer van 2022 het Kruithuis als museum voor het publiek toegankelijk zijn.

1125
Inkijkplattegrond begane grond

"Ook de verduurzaming van het monument wordt zorgvuldig en met respect vormgegeven. Het gebouw wordt voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie en de gebouwschil wordt op gepaste wijze geïsoleerd.”

1127
Inkijk in doorsnede