Vernieuwing WTC Rotterdam

Eerste fase gereed
Vernieuwing WTC Rotterdam

Eerste fase vernieuwing WTC Rotterdam gereed

BiermanHenket werkte de afgelopen jaren aan het masterplan voor de upgrade van het monumentale beursgebouw. Om van het WTC weer een ontmoetingsplek met hoogwaardige voorzieningen te maken, verbeterden we onder meer de entree; voor het nieuwe ontvangstgebied werd een balie ontworpen en er kwam een koffiesalon.

En het WTC Business Center werd aan het entreegebied toegevoegd. De flexibele werkomgeving bevat nu (verhuurbare) werkplekken, vergaderruimten, stiltewerkplekken en een ontmoetingsruimte. De monumentale directiekamer is een los te huren vergaderzaal geworden.

Het oorspronkelijke World Trade Center Rotterdam werd tussen 1935 en 1940 gebouwd naar een ontwerp van architect Jan Frederik Staal. Het rijksmonument aan de Meent en de Coolsingel beschikt over 50.000 m2 kantoorruimte, verdeeld over zes verdiepingen; de negentig meter hoge toren telt 23 verdiepingen. In de plint van het gebouw bevinden zich winkels. Daarnaast huisvest het gebouw een congrescentrum: het Postillion Convention Centre, met 37 verschillende zalen voor 10 tot 1.000 personen.