Beurs van Berlage:

weer een fase gereed!
Beurs van Berlage:
461

Beurs van Berlage: weer een fase gereed!

De Beurs van Berlage herbergt een conferentiecentrum, kantoren, café's, winkels en expositieruimten. In de Grote Zaal zijn het klimaat en de akoestiek verbeterd. De prachtige glazen kap werd weer zichtbaar door de bestaande witte doeken te verwijderen en te vervangen door gordijnen die passen bij het gebouw; er is gekozen voor drie kleuren gordijnen: blauw in de plint, bordeauxrood in de nissen en baksteenkleur bovenin de zaal. De prachtige zaal - die gebruikt wordt voor conferenties en evenementen - straalt weer in volle glorie.

De Administratiezaal onderging een metamorfose: de verlaagde plafonds en niet bij de architectuur passende puien werden verwijderd, evenals de verf van de oorspronkelijk schoonmetselwerkwanden. Door nieuwe wandbespanning en gordijnen in een prachtige blauwe kleur komt de multifunctionele conferentieruimte weer tot zijn recht.

Daarnaast zijn meerdere ruimten op de verdieping gerenoveerd. Door kleuren aan te brengen die geïnspireerd zijn op (en passen bij) de kleuren van Berlage, voegen de voorheen kale witte ruimten zich nu goed in het Gesamtkunstwerk van Berlage. Voor de Veilingzaal is door BiermanHenket een speciaal geborduurde wandbespanning ontworpen, gebaseerd op graan en het maatsysteem dat Berlage in het gebouw toepaste. De kleur groen is gebaseerd op de door Berlage toegepaste versieringskleur op de bestaande stalen balken.

459
458
426
457