Sjoekie de Bijll Nachenius

Sjoekie de Bijll Nachenius

Architect en zakelijk directeur

ir. Sjoekie de Bijll Nachenius is architect en zakelijk directeur van BiermanHenket. Zij is verantwoordelijk voor een groot aantal transformatie- en renovatieprojecten, de financiën en de bureauorganisatie.

Volg Sjoekie de Bijll Nachenius op

Sjoekie studeerde in 1996 af aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft met een ontwerp voor het Scheepsarcheologisch Museum in Lelystad. Voorafgaand aan haar studie is ze de Atlantische Oceaan over gezeild. Na een korte periode als assistent ontwerper bij Van Mourik Vermeulen architecten ging zij in 1996 aan de slag als ontwerper bij Hubert-Jan Henket architecten. In 2005 werd Sjoekie partner en lid van de directie van BiermanHenket.

Daarnaast is Sjoekie De Bijll Nachenius bestuurslid bij de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus BNA. Ze is beëdigd als arbiter bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Zij is tevens bestuurslid bij de stichting Van Doesburghuis Meudon (Frankrijk). Sjoekie De Bijll Nachenius was gastdocent aan de Maastricht Academy of Architecture, aan de Academie voor Bouwkunst in Arnhem en aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast was ze lange tijd gastdocent aan de Weekendschool voor kinderen in achterstandswijken.